torsdag 18 september 2008
Godaste brödet!
50 g jäst
5 dl vatten
5 dl filmjölk
1 msk socker
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 dl vetegroddar
ca 20 dl vetemjöl (man kan även blanda i rågmjöl eller dinkel)
Hackade hasselnötter, torkade aprikoser eller russin
-Smula jästen i en bunke och rör om den i ljummet vatten
-tillsätt resten av vattnet och filmjölken som också ska vara fingerljummen
-sätt till salt, socker, linfrö, solrosfrö, vetegroddar och det mesta av mjölet.
-Arbeta degen och tillsätt mer mjöl efter hand tills degen är blank och smidig
-Låt degen jästa övertäckt med bakduk i bunken i 40 min
-Knåda ihop degen på bakbordet till 2 limpor och lägg dem på två plåtar
-Låt dem jäsa till dubbel storlek (ca 20 min)
-Pensla ytan med filmjölk och strö över solrosfrö eller annat brödfrö
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min i 200 grader
Mums mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar